Smetanový koláč s višněmi

35 min.
Francie

Ingredience

  • Na vymazání formy
    • 2lžíceMouka polohrubá
    • 8gramůMáslo
  • Těsto
    • 100gramůCukr moučka
    • 50gramůMandle
    • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžíceMouka polohrubá
    • 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
853 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté višně necháme okapat, vyloupeme je a necháme v misce. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Do druhé misky si nastrouháme oloupané mandle. Troubu vyhřejeme na 190°C.
  • 2
    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Postupně přiléváme smetanu, důkladně mícháme, až se směs spojí. Dále přimícháme mouku a strouhané mandle. Směs musí být dobře spojená. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
  • 3
    Na dno koláčové formy poklademe 1/2 višní, které přelijeme těstem. Druhou polovinu višní poklademe na povrch těsta.
  • 4
    Koláč pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Teplý koláč nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem promíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.