Smetanový koláč s višněmi
35 min.
Ingredience
- 400gramůVišně
- 100lžicCukr moučka
- 1lžičkaVanilkový cukr
- Na vymazání formy
- 2lžíceMouka polohrubá
- 8gramůMáslo
- Těsto
- 100gramůCukr moučka
- 50gramůMandle
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
853 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté višně necháme okapat, vyloupeme je a necháme v misce. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Do druhé misky si nastrouháme oloupané mandle. Troubu vyhřejeme na 190°C.
- 2V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Postupně přiléváme smetanu, důkladně mícháme, až se směs spojí. Dále přimícháme mouku a strouhané mandle. Směs musí být dobře spojená. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.
- 3Na dno koláčové formy poklademe 1/2 višní, které přelijeme těstem. Druhou polovinu višní poklademe na povrch těsta.
- 4Koláč pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Teplý koláč nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem promíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.