Smetanový koláč z Appenzellu
70 min.

Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 60gramůHrozinky
- 40gramůMáslo čerstvé
- Na náplň
- 40gramůMouka polohrubá
- 6decilitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVejce slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
47 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, másla, cukru a vejce vypracujeme křehké těsto, které rozválíme a rozložíme do dortové formy. V rendlíku z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, do které postupně vmícháme smetanu a necháme přejít varem. Do odstavené kaše vmícháme žloutky, smetanu a cukr a nakonec tuhý sníh z bílků. Dno z těsta ve formě posypeme strouhankou a hrozinkami a na ně navršíme smetanovou náplň. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.