Smetanový krém s chřestem a krevetími ocásky
40 min.
Ingredience
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 1kusCitrony
- 500gramůChřest bílý
- 750mililitrůVývar drůbeží
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůCréme fraiche
- 40mililitrůVíno bílé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůCukr krupice
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěný chřest uvaříme v kuřecím vývaru. Uvařený chřest a krevetí ocásky nasekáme, vložíme do mísy a promícháme s máslem a creme fraiche. Vše zalijeme zálivkou z oleje, vína, cukru a nízkotučné smetany. Jemně promícháme. Ozdobíme šlehačkou a drobně nasekanou zelenou natí petržele. Na závěr poklademe jednotlivé porce kousky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.