Smetanový krém s karamelem

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko a smetanu vlijeme do hrnce. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň. Smícháme se skořicí a oloupanými slupkami z poloviny pomeranče, vložíme do smetany s mlékem a zvolna přivedeme k varu.
  • 2
    Vejce, žloutky a 80 g cukru umícháme v nerezové míse do krému. Smetanový základ prolijeme přes síto a postupně vmícháme do vaječného krému.
  • 3
    Mísu postavíme do horké vodní lázně a obsah našleháme do husté hmoty. Naplníme ji do misek a necháme vychladnout.
  • 4
    Ze 100 g cukru a 100 ml vody připravíme karamel, nalijeme jej na krém a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
  • 5
    Před podáváním dezert ozdobíme půlkami jahod a nasekanými pistáciemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.