Smetanový krém s karamelem
30 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusSkořice celá
- 1kusPomeranče
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 180gramůCukr krupice
- 4kusyJahody zahradní
- 2kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžícePistácie
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
35 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
7 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Mléko a smetanu vlijeme do hrnce. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme dřeň. Smícháme se skořicí a oloupanými slupkami z poloviny pomeranče, vložíme do smetany s mlékem a zvolna přivedeme k varu.
- 2Vejce, žloutky a 80 g cukru umícháme v nerezové míse do krému. Smetanový základ prolijeme přes síto a postupně vmícháme do vaječného krému.
- 3Mísu postavíme do horké vodní lázně a obsah našleháme do husté hmoty. Naplníme ji do misek a necháme vychladnout.
- 4Ze 100 g cukru a 100 ml vody připravíme karamel, nalijeme jej na krém a necháme asi 1 hodinu v chladničce.
- 5Před podáváním dezert ozdobíme půlkami jahod a nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.