Šneci vaření
220 min.
Ingredience
- 30kusůHlemýždi
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule
- 150gramůCeler bulvový
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
5Postup přípravy
- 1Hlemýždě necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme šnečí tělíčka, vaříme pod pokličkou hodinu. Vařené šneky necháme zchladnout ve vývaru.
- 2Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody (nejméně půl hodiny). Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.