Šneci z kuřecího masa na jehle

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůKuřecí prsa
    • 2gramySůl
    • 1lžičkaSměs koření na kuře
    • 100gramůAnglická slanina
    • 100gramůŠunka dušená
    • 1decilitrOlej rostlinný
    • 100gramůMouka pšeničná hladká
    • 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
41 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
57 mg
Cukr
15 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme. Potom maso osolíme, posypeme kořením na kuře a poté na maso položíme plátky slaniny a šunky.
  • 2
    Plátky masa zavineme do jedné velké rolky, kterou nakrájíme na proužky - šneky.
  • 3
    Takto nakrájené maso napichujeme na jehly nebo špejle.
  • 4
    V pánvi si rozehřejeme olej, na něm šneky osmahneme.
  • 5
    Když je maso osmažené, šťávu zahustíme vodou, ve které jsme si rozmíchali mouku. Vše ještě chvíli podusíme, poté ještě teplé maso podáváme přelité zahuštěnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.