Sněhová horká vánice

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do hrnce, oddělíme 5 lžíc mléka, nalijeme do šálku, přidáme pudinkový prášek, kakao, cukr, sůl a promícháme.
  • 2
    Přivedeme k varu mléko v hrnci, poté odstavíme, přilijeme pudinkový prášek, rozpuštěný ve zbytku mléka hrnec vrátíme na sproák a přivedeme za stálého míchání k varu.
  • 3
    Na malé kousky rozlámeme čokoládu, vmícháme ji do horkého pudinku. Uvařený pudink přelijeme do misky.
  • 4
    Ušleháme bílek s cukrem a solí na sníh. Do malého hrnce dáme vařit vodu, lžičkou tvarujeme malé kuličky ze sněhu, které vhodíme do horké vody a necháme v ní plavat. Hrnec přikryjeme pokličkou, sněhové kuličky povaříme 5 minut. Poté je opatrně vyjmeme a položíme na pudink.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.