Sněhový koláč s třešněmi
75 min.
Ingredience
- 750gramůTřešně
- 1špetkaSůl
- 6kusůVejce slepičí
- 125gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůSherry brandy
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry.
- 2Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky.
- 3Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté.
- 4Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem.
- 5Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut.
- 6Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru.
- 7Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě.
- 8Ozdobíme zbytkem třešní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.