Sněhový koláč s třešněmi

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
15 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry.
  • 2
    Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky.
  • 3
    Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté.
  • 4
    Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem.
  • 5
    Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut.
  • 6
    Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru.
  • 7
    Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě.
  • 8
    Ozdobíme zbytkem třešní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.