Sněhový nákyp (suflé) s exotickým ovocem

32 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři keramické formy na bochánky vymažeme tukem, vysypeme 1 lžičkou moučkového cukru a připravíme na plech.
  • 2
    Dohladka rozmixujeme okapané konzervované broskve, šťávu odložíme. Z granadill vydlabeme dužinu a smícháme ji s 1/2 šálkem rozmixovaných broskví. Zbytek broskví a 60 ml broskvové šťávy smícháme.
  • 3
    Ze tří bílků ušleháme sníh, nejlépe elektrickým šlehačem, postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud sníh neztuhne. Pak lehce vmícháme ovocnou směs, rozdělíme do připravených forem a pečeme 10-12 minut v předehřáté troubě (190°C), dokud sníh na povrchu trochu nezezlátne.
  • 4
    Hotové suflé pocukrujeme a teplé podáváme se zbylou šťávou z konzervovaných broskví.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.