Sněhový nákyp (suflé) s exotickým ovocem
32 min.
Ingredience
- 1,5lžičkyTuk
- 150gramůCukr moučkový
- 400gramůBroskve
- 2kusyGranadilla
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Čtyři keramické formy na bochánky vymažeme tukem, vysypeme 1 lžičkou moučkového cukru a připravíme na plech.
- 2Dohladka rozmixujeme okapané konzervované broskve, šťávu odložíme. Z granadill vydlabeme dužinu a smícháme ji s 1/2 šálkem rozmixovaných broskví. Zbytek broskví a 60 ml broskvové šťávy smícháme.
- 3Ze tří bílků ušleháme sníh, nejlépe elektrickým šlehačem, postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud sníh neztuhne. Pak lehce vmícháme ovocnou směs, rozdělíme do připravených forem a pečeme 10-12 minut v předehřáté troubě (190°C), dokud sníh na povrchu trochu nezezlátne.
- 4Hotové suflé pocukrujeme a teplé podáváme se zbylou šťávou z konzervovaných broskví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.