Šneky s mákem
60 min.
Ingredience
- 1lžíceMák - semena
- 55gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyDroždí sušené
- 2lžičkySůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 575gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
629 mg
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme tukem.
- 2V míse umícháme vlažné mléko s droždím a cukrem a necháme patnáct minut odstát. Poté přimícháme prosátou mouku, žloutek a sůl. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. V míse ho necháme zhruba hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté z těsta utvoříme kuličky, mělo by nám vyjít dvanáct kousků, které rozválíme na válečky a z nich utvoříme zavázáním uzel. Uzly necháme ještě asi hodinu a půl dokynout.
- 3Troubu předehřejeme na 180°C. Uzly klademe na plech, potřeme je vajíčkem rozšlehaným s vodou, sypeme mákem a pečeme, dokud nezezlátnou (zhruba třicet minut). Na mřížce je necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.