Šneky s mákem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
629 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vymažeme tukem.
  • 2
    V míse umícháme vlažné mléko s droždím a cukrem a necháme patnáct minut odstát. Poté přimícháme prosátou mouku, žloutek a sůl. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. V míse ho necháme zhruba hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté z těsta utvoříme kuličky, mělo by nám vyjít dvanáct kousků, které rozválíme na válečky a z nich utvoříme zavázáním uzel. Uzly necháme ještě asi hodinu a půl dokynout.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 180°C. Uzly klademe na plech, potřeme je vajíčkem rozšlehaným s vodou, sypeme mákem a pečeme, dokud nezezlátnou (zhruba třicet minut). Na mřížce je necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.