Sněžné kopce se zmrzlinovým středem

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
52 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
5 g
Cukr
83 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři kusy formiček ve tvaru báboviček nebo misek vymažeme olejem a vyložíme potravinářskou folií, rozdělíme do nich zmrzlinu a uprostřed uděláme důlek. Směsí z džemu a dvou lžiček griotky naplníme důlky. Zakryjeme a dáme na noc do mrazáku.
  • 2
    Dáme stranou dvě lžíce oloupaných mandlí a zbytek umeleme. Smícháme s moukou, kypřícím práškem, máslem, vejci, a 100 g cukru. Vyšleháme hladké těsto které nalijeme do čtvercové formy o hraně 20 cm, vymazané máslem. Pečeme dozlatova. Necháme vychladnout a zabalené můžeme nechat den odpočívat. Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary asi o 1-2 cm větší než formičky se zmrzlinou.
  • 3
    Pokropíme je zbytkem griotky a rozložíme na plech s pečícím papírem. Ušlehaný sníh spojíme se zbytkem cukru v pevnou pěnu.
  • 4
    Těsně před podáváním dezertu předehřejeme troubu na 220°C. Vyklopíme zmrzlinu na piškoty a odstraníme fólii.
  • 5
    Zmrzlinové kopce pokryjeme celé sněhem, posypeme plátky mandlí a dáme zapéct do rozpálené trouby na 3 minuty, špičky sněhu musí zhnědnout. Okamžitě servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.