Sněžné kopce se zmrzlinovým středem
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůDžem višňový
- 100gramůMandle
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 225gramůCukr krupice
- 2lžíceSherry brandy
- 85gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1086 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
52 g
Sacharidy
142 g
Vláknina
5 g
Cukr
83 g
Postup přípravy
- 1Čtyři kusy formiček ve tvaru báboviček nebo misek vymažeme olejem a vyložíme potravinářskou folií, rozdělíme do nich zmrzlinu a uprostřed uděláme důlek. Směsí z džemu a dvou lžiček griotky naplníme důlky. Zakryjeme a dáme na noc do mrazáku.
- 2Dáme stranou dvě lžíce oloupaných mandlí a zbytek umeleme. Smícháme s moukou, kypřícím práškem, máslem, vejci, a 100 g cukru. Vyšleháme hladké těsto které nalijeme do čtvercové formy o hraně 20 cm, vymazané máslem. Pečeme dozlatova. Necháme vychladnout a zabalené můžeme nechat den odpočívat. Z těsta vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary asi o 1-2 cm větší než formičky se zmrzlinou.
- 3Pokropíme je zbytkem griotky a rozložíme na plech s pečícím papírem. Ušlehaný sníh spojíme se zbytkem cukru v pevnou pěnu.
- 4Těsně před podáváním dezertu předehřejeme troubu na 220°C. Vyklopíme zmrzlinu na piškoty a odstraníme fólii.
- 5Zmrzlinové kopce pokryjeme celé sněhem, posypeme plátky mandlí a dáme zapéct do rozpálené trouby na 3 minuty, špičky sněhu musí zhnědnout. Okamžitě servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.