Snídaně po anglicku
35 min.
Ingredience
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 3kusyBavorská grilovací klobása
- 2kusyVejce slepičí
- 2plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 4plátkyAnglická slanina
- 16kusůRajčata Cherry
- 6lžičekOlej olivový
- 0,5lžičkaOcet jablečný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Asi 10 minut grilujeme malé vepřové grilovací klobásky na rozpáleném grilu. Připravíme hluboký hrnec se širokým dnem a malý rendlík. Obojí naplníme vodou a přivedeme k varu.
- 2Do malého rendlíku, naplněného vodou ze tří čtvrtin, ponoříme na 30 vteřin biovejce i se skořápkou, poté je vyjmeme a vyklepneme. Do většího hrnce přidáme jablečný ocet a varečkou uděláme vír, do kterého pomalu vlijeme vejce. Začne-li se voda vařit, stáhneme hrnec z ohně, zakryjeme a po třech minutách vejce vyjmeme. Vložíme ho do teplé vody a necháme tam do doby, než připravíme druhé vejce.
- 3Plátky světlého chleba potřeme 3 lžičkami oleje a opečeme. Na plech vyložený alobalem klademe rajčátka na větvičce, slaninu a houby, které jsme potřeli zbylým olejem. Vše potom grilujeme 3 - 4 minuty.
- 4Máme-li vše hotové, naaranžujeme na talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.