Snídaňové loupáčky pro alergiky bez ořechů

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
14 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme mouku (dvě lžíce schováme stranou na pomoučnění válu) a sůl, přidáme cukr. Pro promíchání použijeme kuchyňský robot. Přidáme sušené droždí a opět promícháme.
  • 2
    15 g pokrájeného změklého máslo rozpustíme v kastrolu. Přilijeme mléko, jakmile je teplé, rozšleháme v něm vejce. Přelijeme do mísy k moučné směsi a robotem vyšleháme v hladké a pružné těsto.
  • 3
    Vyklopíme těsto z mísy a na pomoučněném vále z něho vyválíme čtverec o tloušťce asi 1 centimetr. Horní dvě třetiny čtverce potřeme třetinou zbylého másla a horní část těsta přehneme dolů přes střed, spodní třetinu přehneme nahoru. Okraje těsta přitiskneme válečkem, těsto o čtvrtinu kruhu otočíme, znovu vyválíme a opakujeme postup s druhou třetinou másla. Opakujeme ještě do třetice.
  • 4
    Poté těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut odpočinout na chladném místě.
  • 5
    Následně ho vybalíme z fólie, rozválíme na vále a opakujeme dvakrát stejný postup vyválení, složení a otočení, ale už žádné máslo nepřidáváme. Nakonec z těsta vyválíme 5 cm silný čtvercový plát, který rozdělíme na čtyři stejné čtverce. Ty překrojíme úhlopříčně na poloviny, aby vznikly trojúhelníky.
  • 6
    Připravíme plech, který vyložíme pečicím papírem. Papír potřeme olejem. Předehřejeme troubu na 220 ºC.
  • 7
    V misce rozšleháme zbylé vejce s krupicovým cukrem, polovinou množství ušlehaného vejce potřeme trojúhelníky z těsta.
  • 8
    Trojúhelníky srolujeme, začneme delší stranou. Ohneme do půlměsíčku do tvaru rohlíčků a vložíme na pečicí papír, lehce potřeme olejem a uložíme na teplé místo, kde necháme rohlíčky 45 minut kynout na teplém místě.
  • 9
    Vykynuté loupáčky potřeme zbytkem vaječné polevy a vložíme do trouby. Necháme 15 minut péct. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.