Snídaňový koláč s banánem
57 min.
Ingredience
- 1kusHrušky
- 5lžicBrusinky sušené
- 100gramůovesné vločky
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3lžíceSlunečnicová semínka loupaná BIO
- 3kusyVejce slepičí
- 180gramůŘecký jogurt
- 1kusBanány
- 1kusJablka
- 0,5lžíceOlej sezamový
- 0,5lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Omyté jablko a hrušku rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme a ovoce pokrájíme na tenké plátky. Omyté sušené brusinky necháme v sítku okapat.
- 2Troubu si předehřejeme na 165°C. Koláčovou menší, ale vyšší formu vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou.
- 3Do mixéru dáme bílý jogurt, promyté a odkapané ovesné vločky a banán pokrájený na kolečka. směs rozmixujeme na kaši. Rozmixované suroviny dáme do mísy, přidáme brusinky, tekutý med, skořici, slunečnicová semínka a žloutky. Těsto dobře promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do těsta.
- 4Na dno formy poklademe plátky jablka a hrušky. Pak na ovoce nalijeme těsto, zarovnáme a vložíme do předehřáté trouby. Koláč pečeme 40-45 minut dozlatova.
- 5Až po vychladnutí koláč vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.