Sobíci

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na zdobení
    • 100gramůČokoláda mléčná
    • 12kusůBonbony dražé
    • 1lžíceVoda pitná
    • 70lžicCukr moučkový
    • 0,25lžičkaPotravinářská barva
  • Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
468 mg
Cukr
85 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládu rozlámeme na kousky a v horké vodní lázni ji rozpustíme.
  • 2
    Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do čokolády, vyjmeme a necháme oschnout.
  • 3
    Zbývající rozpuštěnou čokoládou naplníme cukrářský sáček a na pergamenový papír vytvarujeme 26 sobích parůžků. Necháme je zaschnout.
  • 4
    Z moučkového cukru a trochy vody utřeme polevu. Parůžky polevou potřeme a přilepíme na kouličky. Trochu polevy dáme do cukrářského sáčku a nakreslíme sobům oči. Z červených bonbonů budou nosy, pusinky nakreslíme zbylou polevou smíchanou s kapkou červeného barviva.
  • 5
    Hotové sobíky necháme zaschnout.
  • 6
    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  • 7
    Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  • 8
    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  • 9
    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  • 10
    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.