Sobíci
40 min.
Ingredience
- Na zdobení
- 100gramůČokoláda mléčná
- 12kusůBonbony dražé
- 1lžíceVoda pitná
- 70lžicCukr moučkový
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
- Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
- 70gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůCukr moučkový
- 40gramůTvaroh tučný
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
468 mg
Cukr
85 g
Postup přípravy
- 1Čokoládu rozlámeme na kousky a v horké vodní lázni ji rozpustíme.
- 2Kouličky předem připravené ze základního těsta ponoříme do čokolády, vyjmeme a necháme oschnout.
- 3Zbývající rozpuštěnou čokoládou naplníme cukrářský sáček a na pergamenový papír vytvarujeme 26 sobích parůžků. Necháme je zaschnout.
- 4Z moučkového cukru a trochy vody utřeme polevu. Parůžky polevou potřeme a přilepíme na kouličky. Trochu polevy dáme do cukrářského sáčku a nakreslíme sobům oči. Z červených bonbonů budou nosy, pusinky nakreslíme zbylou polevou smíchanou s kapkou červeného barviva.
- 5Hotové sobíky necháme zaschnout.
- 6Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
- 7Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
- 8Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
- 9Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
- 10Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.