Sobotní housky

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
219 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zlehka zahřejeme mléko a máslo v malém hrnci. Mouku s vlažným mlékem a solí dáme do mísy. Přidáme vejce, kvasnice a cukr a mixérem vypracujeme do hladkého těsta.
  • 2
    Na teplém místě necháme těsto vykynout 30 minut. Až těsto dvakrát zvětší svůj objem, přidáme polovinu dýňových semínek a rukou těsto hněteme. Poté necháme kynout dalších 30 minut.
  • 3
    Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia (plynová trouba stupeň 3-4, horkovzdušná 180 stupňů Celsia).
  • 4
    Z vykynutého těsta vytvarujeme 10 kusů stejně velkých housek a dáme je plech s pečicím papírem. Zbylá dýňová semínka zamáčkneme do housek.
  • 5
    Pečeme 20-30 minut na středním roštu trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.