Sobotní housky
50 min.
Ingredience
- 70mililitrůMléko odtučněné
- 25gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžíceDroždí
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceDýňové semínko
- 0,25lžičkaCukr krystal
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
121 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
3 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
219 mg
Postup přípravy
- 1Zlehka zahřejeme mléko a máslo v malém hrnci. Mouku s vlažným mlékem a solí dáme do mísy. Přidáme vejce, kvasnice a cukr a mixérem vypracujeme do hladkého těsta.
- 2Na teplém místě necháme těsto vykynout 30 minut. Až těsto dvakrát zvětší svůj objem, přidáme polovinu dýňových semínek a rukou těsto hněteme. Poté necháme kynout dalších 30 minut.
- 3Rozehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia (plynová trouba stupeň 3-4, horkovzdušná 180 stupňů Celsia).
- 4Z vykynutého těsta vytvarujeme 10 kusů stejně velkých housek a dáme je plech s pečicím papírem. Zbylá dýňová semínka zamáčkneme do housek.
- 5Pečeme 20-30 minut na středním roštu trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.