Sójový nákyp s jablky
60 min.
Ingredience
- 200gramůMouka sójová plnotučná
- 60gramůPšeničné klíčky
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 300gramůJablka
- 80gramůMed včelí
- 1kusVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Jablka omyjeme a neoloupaná nastrouháme nahrubo do mísy. Přidáme obilné klíčky, olej, sójovou mouku smíchanou s práškem do pečiva, med, vejce, mléko, citronovou šťávu a kůru. Vše zpracujeme na vláčné těsto.
- 2Těsto vlijeme do nákypové formy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
- 3Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.