Sójový toustový chléb z domácí pekárny
80 min.
Ingredience
- 2,8decilitryVoda pitná
- 400gramůMouka polohrubá
- 80gramůMouka sójová plnotučná
- 30mililitrůOlej sójový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaSůl
- 3,5gramyDroždí sušené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme smíchanou pšeničnou a sójovou mouku, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
- 2Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toustový chléb, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, s stiskneme tlačítko Start.
- 3Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.