Sójový toustový chléb z domácí pekárny

80 min.
Evropa

Ingredience

    • 2,8decilitryVoda pitná
    • 400gramůMouka polohrubá
    • 80gramůMouka sójová plnotučná
    • 30mililitrůOlej sójový
    • 1lžičkaCukr třtinový
    • 1lžičkaSůl
    • 3,5gramyDroždí sušené
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přisypeme smíchanou pšeničnou a sójovou mouku, uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
  • 2
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toustový chléb, bochník o váze 0,9 kg a světlou kůrku, s stiskneme tlačítko Start.
  • 3
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.