Sopaipillas
30 min.
Ingredience
- 2lžíceTuk rostlinný
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaSůl
- 175mililitrůVoda pitná
- 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
891 mg
Vápník
17 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Zapracujeme tuk, až se ze směsi stane drobenka, postupně přidáváme tolik vody, aby vzniklo těsto.
- 2Zabalíme do fólie, necháme hodinu stát.
- 3Z poloviny těsta vyválíme tenký čtverec, rozkrájíme na čtverce o straně cca 7,5 cm. Odložíme, stejně zpracujeme i druhou polovinu těsta.
- 4V pánvi rozpálíme olej, smažíme čtverce těsta z obou stran, až zezlátnou. Vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 5Všechny usmažené sopaipillas upravíme na velkou mísu, pokapeme medem a posypeme skořicí.
- 6Podáváme teplé s crème fraiche nebo hustou tučnou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.