Sopaipillas

30 min.
Mexiko

Ingredience

    • 2lžíceTuk rostlinný
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 1lžičkaSůl
    • 175mililitrůVoda pitná
    • 225gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
891 mg
Vápník
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Zapracujeme tuk, až se ze směsi stane drobenka, postupně přidáváme tolik vody, aby vzniklo těsto.
  • 2
    Zabalíme do fólie, necháme hodinu stát.
  • 3
    Z poloviny těsta vyválíme tenký čtverec, rozkrájíme na čtverce o straně cca 7,5 cm. Odložíme, stejně zpracujeme i druhou polovinu těsta.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej, smažíme čtverce těsta z obou stran, až zezlátnou. Vyjmeme, necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 5
    Všechny usmažené sopaipillas upravíme na velkou mísu, pokapeme medem a posypeme skořicí.
  • 6
    Podáváme teplé s crème fraiche nebo hustou tučnou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.