Sorbet se šípkovou marmeládou

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z bílků šleháme pevný sníh a během šlehání přisypáváme cukr a přidáme špetku soli.
  • 2
    V míse rozmícháme šípkovou marmeládu se sektem a citronovou kůrou. Zlehka vmícháme sníh a mísu uložíme do mrazničky asi na 4 hodiny. Krém občas promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
  • 3
    Sorbet vyjmeme z mrazáku, znovu promícháme a rozdělíme do 4 sklenic. Ozdobíme lístky máty (nebo meduňky), které mírně poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.