Sorbet se šípkovou marmeládou
15 min.
Ingredience
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 250gramůMarmeláda šípková
- 100mililitrůVíno šumivé (sekt)
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusMáta
- 1lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z bílků šleháme pevný sníh a během šlehání přisypáváme cukr a přidáme špetku soli.
- 2V míse rozmícháme šípkovou marmeládu se sektem a citronovou kůrou. Zlehka vmícháme sníh a mísu uložíme do mrazničky asi na 4 hodiny. Krém občas promícháme, aby se netvořily ledové krystalky.
- 3Sorbet vyjmeme z mrazáku, znovu promícháme a rozdělíme do 4 sklenic. Ozdobíme lístky máty (nebo meduňky), které mírně poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.