Sorbet z rebarbory pro alergiky
23 min.
Ingredience
- 225mililitrůVoda pitná
- 1kusCitrony
- 140gramůCukr moučkový
- 450gramůReveň (Rebarbora)
- 2lžíceCukr hroznový (glukóza)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme šťávu z citronu a cukr, zahříváme na mírné teplotě, dokud se nerozpustí.
- 2Omyjeme rebarboru a posekáme na asi 2,5 centimetru dlouhé kousky. Kousky vložíme do kastrolu a vaříme 8 minut, aby rebarbora změkla. Odstavíme z plotny, ochladíme na pokojovou teplotu.
- 3Vložíme směs do mixéru, rozmixujeme do hladka. K rozmixované kaši přidáme glukózový sirup a vmícháme.
- 4Vložíme kaši do stroje na výrobu zmrzliny a zmrazíme. Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.