Sorbet z rebarbory pro alergiky

23 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme šťávu z citronu a cukr, zahříváme na mírné teplotě, dokud se nerozpustí.
  • 2
    Omyjeme rebarboru a posekáme na asi 2,5 centimetru dlouhé kousky. Kousky vložíme do kastrolu a vaříme 8 minut, aby rebarbora změkla. Odstavíme z plotny, ochladíme na pokojovou teplotu.
  • 3
    Vložíme směs do mixéru, rozmixujeme do hladka. K rozmixované kaši přidáme glukózový sirup a vmícháme.
  • 4
    Vložíme kaši do stroje na výrobu zmrzliny a zmrazíme. Z mrazáku vyndáme 10 minut před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.