Soufflé au chocolat

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V mléce rozpustíme nalámanou čokoládu a na mírném ohni ji umícháme. Do mísy vsypeme cukr a utřeme se žloutky a rozdrobenými piškoty. Poté za stálého šlehání přidáme rozpuštěnou čokoládu, přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého jsme přidali špetku soli a 25 g cukru.
  • 2
    Směs vlijeme do vymazané nákypové formy a v mírně vyhřáté troubě zvolna pečeme cca 15-20 minut. Posypeme cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.