Soufflé au chocolat
40 min.
Ingredience
- 125gramůČokoláda hořká
- 125gramůCukr moučkový
- 30gramůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůPiškoty dětské
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozpustíme nalámanou čokoládu a na mírném ohni ji umícháme. Do mísy vsypeme cukr a utřeme se žloutky a rozdrobenými piškoty. Poté za stálého šlehání přidáme rozpuštěnou čokoládu, přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, do kterého jsme přidali špetku soli a 25 g cukru.
- 2Směs vlijeme do vymazané nákypové formy a v mírně vyhřáté troubě zvolna pečeme cca 15-20 minut. Posypeme cukrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.