Soustíčka z piniových oříšků - Džatbaksan
32 min.
Ingredience
- Sirup
- 12gramůCukr krupice
- 5mililitrůVoda pitná
- 2mililitryOlej stolní
- 28,5mililitrůSirup pšeničný škrobový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z piniových oříšků odřežeme vršky, oloupeme je promnutím v utěrce. Na pánvi smícháme škrobový sirup s cukrem a vodou a tuto směs zahřejeme. Po jedné minutě do této směsi vsypeme piniové oříšky a jednu minutu je mícháme se směsí na ohni.
- 2Připravíme plát potravinářské fólie, který potřeme olejem. Na olej nalijeme uvařený piniový sirup, který tlakem rozválíme po celé ploše fólie a necháme vychladnout.
- 3Nakonec směs na fólii rozkrájíme na požadované kousky a servírujme jako studený dezert.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.