Špagety na boloňský způsob pro děti
45 min.
Ingredience
- Omáčka
- 150gramůHovězí svíčková
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceHlíva ústřičná
- 1lžíceOlej olivový
- 125mililitrůProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžičkaCukr třtinový
- 1kusBobkový list
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- Vařené špagety
- 800mililitrůVoda pitná
- 50gramůŠpagety, Makarony
- 1lžičkaOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme a pomeleme na masovém strojku. Očistíme cibuli se stroužkem česneku a oboje pokrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Malý kousek hlívy ústřičné (1 lžíce) omyjeme a pokrájíme na tenké proužky.
- 2V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přimícháme mleté maso, hlivu a restujeme 3 minuty. Za stálého míchání přidáme nastrouhanou mrkev a společně restujeme další 1 minutu. Primícháme rajčatový protlak, dochutíme třtinovým cukrem, bobkovým listem a přilejeme hovězí vývar (nebo bujón) bez soli. Pánev zakryjeme pokličkou a pomalu vše vaříme 15-17 minut. Hovězí maso omyjeme a pomeleme na masovém strojku. Očistíme si cibuli se stroužkem česneku a oboje pokrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme aa nastrouháme nahrubo. Malý kousek hlívy ústřičné (1 lžíce) omyjeme a pokrájíme na tenké proužky.
- 3Mezitím v druhém hrnci přivedeme vodu do varu. Vložíme do ní na malé kousky polámané špagety, přidáme 1 lžičku oleje a špagety uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Poté je scedíme a případně je ještě pokrájíme na menší kousky.
- 4Uvařenou omáčku s masem (bez bobkového listu) rozmixujeme tyčovým mixérem na konzistenci, kterou potřebujeme podle věku dítěte. Omáčkou přelejeme špegety, zamícháme a rozdělíme na porce. Jednu porci podáváme hned teplou, druhé 2 porce po vychladnutí si můžeme dát do malých kelímků a zamrazíme je.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.