Špagety s ovčím sýrem a smetanou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
669 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
1 g
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Ovčí sýr rozmixujeme se smetanou a citronovou šťávou. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a citron na plátky, které ještě rozkrojíme napůl.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme a přidáme směs z ovčího sýru. Povaříme 1 minutu a odstavíme.
  • 4
    Na talíře upravíme špagety do věnce, doprostřed nalijeme omáčku z ovčího sýru, posypeme kolečky cibulky a ozdobíme plátečky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.