Špagety s Rokfórem a hruškou
25 min.

Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 310gramůŠpagety cargonara
- 1kusHrušky
- 160gramůSýr Rokfór
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kvalitní špagety italského typu uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali olivový olej, vaříme zásadně podle návodu. Uvaříme je na skus "al dente". Dáváme si pozor na dobu vaření. Před koncem vaření špagety ochutnáme.
- 2Mezitím omyjeme a osušíme 1 velkou sladkou hrušku. Rozkrojíme ji na 4 díly, vykrojíme jadřinec, hrušku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Na dno talířů položíme kousky pravého ovčího plísňového sýru - francouzského Rokfóru. Uvařené těstoviny scedíme, hned je dáme do talířů na sýr, každý talíř kolem špaget ozdobíme plátky hrušek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.