Špagety s Rokfórem a hruškou

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kvalitní špagety italského typu uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali olivový olej, vaříme zásadně podle návodu. Uvaříme je na skus "al dente". Dáváme si pozor na dobu vaření. Před koncem vaření špagety ochutnáme.
  • 2
    Mezitím omyjeme a osušíme 1 velkou sladkou hrušku. Rozkrojíme ji na 4 díly, vykrojíme jadřinec, hrušku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 3
    Na dno talířů položíme kousky pravého ovčího plísňového sýru - francouzského Rokfóru. Uvařené těstoviny scedíme, hned je dáme do talířů na sýr, každý talíř kolem špaget ozdobíme plátky hrušek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.