Špagety se slaninou a vejci
35 min.
Ingredience
- 400gramůŠpagety
- 100gramůHrášek
- 100gramůPancetta
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 50gramůSýr Parmezán
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
37 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Poslední tři minuty vaříme navíc spolu s hráškem.
- 2Mezitím na pánvi začneme opékat proužky slaniny smíchané s pancettou, dokud nezačnou lehce hnědnout. Maso dáme stranou a na vypečeném tuku ještě minutu smažíme pokrájenou cibulku.
- 3Nastrouháme parmezán a smícháme s vejcem a smetanou. Dobře promícháme.
- 4Hotové špagety smícháme s cibulkou, pancettou, slaninou a vaječnou směsí. Zamícháme, necháme dvě minuty zapéct zbývajícím teplem vajíčko a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.