Špagety se slávkami a rajčaty
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 1kusTymián čerstvý
- 250gramůMušle slávky
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
10 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Slávky očistíme, zbavíme byssových vláken a použijeme pouze neotevřené. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
- 2Zbytek oleje rozpálíme a orestujeme na něm doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté vmícháme drcená rajčata, vlijeme víno, promícháme, ochutíme solí a omáčku mírně provaříme.
- 3Mušle vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme několik minut, až se otevřou. Přidáme je do rajčatové omáčky a promícháme.
- 4Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a můžeme dozdobit snítkami tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.