Špagety se slávkami a rajčaty

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
10 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky očistíme, zbavíme byssových vláken a použijeme pouze neotevřené. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
  • 2
    Zbytek oleje rozpálíme a orestujeme na něm doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté vmícháme drcená rajčata, vlijeme víno, promícháme, ochutíme solí a omáčku mírně provaříme.
  • 3
    Mušle vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme několik minut, až se otevřou. Přidáme je do rajčatové omáčky a promícháme.
  • 4
    Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a můžeme dozdobit snítkami tymiánu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.