Špaldové housky
50 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka špaldová
- 3lžičkySůl
- 2kusyDroždí sušené
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
314 mg
Vápník
1 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, soli, sušeného droždí a vlažné vody (podle potřeby) vypracujeme řidší těsto. Necháme je přikryté 1 - 2 hodiny kynout na teplém místě.
- 2Těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu vytvarujeme housku (nebo rohlík), urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 30 minut kynout.
- 3Housky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia po dobu 20 - 30 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.