Špaldové housky

50 min.
Rakousko

Ingredience

    • 1000gramůMouka špaldová
    • 3lžičkySůl
    • 2kusyDroždí sušené
    • 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
314 mg
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, soli, sušeného droždí a vlažné vody (podle potřeby) vypracujeme řidší těsto. Necháme je přikryté 1 - 2 hodiny kynout na teplém místě.
  • 2
    Těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu vytvarujeme housku (nebo rohlík), urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme dalších 30 minut kynout.
  • 3
    Housky pečeme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia po dobu 20 - 30 minut do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.