Špaldový chléb s ořechy

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
415 mg
Cukr
157 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špaldovou mouku smícháme s droždím, solí a nasekanými ořechy. Přilijeme tolik vlažné vody, aby vzniklo pevné těsto. Necháme je přikryté kynout na teplém místě 2-3 hodiny, poté je znovu prohněteme.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme pecen. Plech vyložíme pečicím papírem, na který pecen položíme a necháme ještě chvíli kynout.
  • 3
    Chléb pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia 40 - 50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.