Špaldový chléb se slunečnicovými semínky
50 min.
Ingredience
- 3decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 225gramůMouka pšeničná hladká
- 225gramůMouka špaldová
- 2lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaDroždí
- 75gramůSemínka slunečnicová loupaná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
45 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, pak přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
- 2Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 3Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky a zapneme. Pět minut před koncem hnětení - některé přístoje nás na to upozorní - přidáme slunečnicová semínka.
- 4Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.