Špaldový chléb se slunečnicovými semínky

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 3decilitryVoda pitná
    • 2lžíceOlej slunečnicový
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1,5lžičkySůl
    • 225gramůMouka pšeničná hladká
    • 225gramůMouka špaldová
    • 2lžíceMléko plnotučné sušené
    • 1lžičkaDroždí
    • 75gramůSemínka slunečnicová loupaná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
45 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu a olej, pak přidáme cukr a sůl. Oba druhy mouky smícháme a přisypeme tak, aby jejich směs zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.
  • 2
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 3
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky a zapneme. Pět minut před koncem hnětení - některé přístoje nás na to upozorní - přidáme slunečnicová semínka.
  • 4
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.