Špaldový tradiční věnec
60 min.
Ingredience
- 20dekagramůCukr krupice
- 0,45kilogramMouka špaldová
- 2kusyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžíceRum
- 1hrstOřechy vlašské
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstHrozinky
- 15dekagramůTuk Hera jedlý
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 250gramůTvaroh jemný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
838 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk.
- 2Přidáme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy.
- 3Kypřící prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme.
- 4Vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme copánky a konce spojíme.
- 5Vznikne věnec, potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme plechový hrneček, který pomažeme máslem.
- 6Pečeme na 160 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.