Špaldový tradiční věnec

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
838 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk.
  • 2
    Přidáme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy.
  • 3
    Kypřící prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme.
  • 4
    Vypracujeme těsto, z kterého vytvoříme copánky a konce spojíme.
  • 5
    Vznikne věnec, potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme plechový hrneček, který pomažeme máslem.
  • 6
    Pečeme na 160 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.