Špalíčky s povidly
30 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůMouka polohrubá
- 3decilitryMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 20gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůPovidla švestková
- 100gramůMáslo jihočeské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
27 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme celé vejce, vylijeme pomalu mléko a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, z kterého utvoříme plát o průměru 2 cm a z něho krájíme špalíčky o délce 4 cm. Vložíme je do vařící, osolené vody a povaříme asi 10 minut. Až vyplavou nahoru, jsou uvařené. Scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme do mísy a pomastíme rozehřátým máslem. Povidla promícháme teplou vodou, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí, vylijeme do mísy na máslem omaštěné špalíčky, promícháme a porcujeme na mělký talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.