Španělská Fabada
50 min.
Ingredience
- 250gramůKlobása Chorizo
- 250gramůSalám jemný
- 250gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej olivový
- 60mililitrůVíno červené
- 800gramůFazole bílé sterilované
- 1špetkaŠafrán
- 1kusBobkový list
- 500mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1161 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
73 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
673 mg
Postup přípravy
- 1Klobásu, salám a slaninu nakrájíme na kousky a smažíme ve větší pánvi na oleji asi 2 minuty za stálého míchání. Přilijeme červené víno a necháme 2-3 minuty probublávat.
- 2Potom vmícháme scezené fazole, šafrán, bobkový list a přilijeme vývar. Zvolna povaříme asi 30 minut.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.