Španělská telecí játra
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůJátra telecí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 8kusůRajčata
- 150mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme, na okrajích nařízneme a zprudka opečeme na oleji tak, aby zůstala uvnitř růžová. Vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
- 2Na oleji opečeme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a vyjmeme je. Do oleje od opékání přidáme máslo a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.