Španělská telecí játra

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté plátky jater lehce naklepeme, na okrajích nařízneme a zprudka opečeme na oleji tak, aby zůstala uvnitř růžová. Vyjmeme a přendáme na nahřáté talíře.
  • 2
    Na oleji opečeme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata a vyjmeme je. Do oleje od opékání přidáme máslo a oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Zalijeme vývarem, osolíme a vaříme, až šťáva zhoustne a tuk se odděluje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.