Španělské vinné želé s pomeranči

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a vše uvedeme do varu. Těsně pod bodem varu necháme na mírném ohni asi 10 minut.
  • 2
    Želatinu namočíme do studené vody. Víno procedíme jemným sítem, želatinu vymačkáme a vložíme do vína. Po rozpuštění želatiny necháme víno vychladit.
  • 3
    Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a upravíme do dezertních mističek. Když víno začne želírovat, nalijeme je na pomeranče v miskách a dáme chladit asi na 1 hodinu.
  • 4
    Smetanu ušleháme dotuha a před podáváním ozdobíme želé kopečkem šlehačky a lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.