Španělské vinné želé s pomeranči
30 min.
Ingredience
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 400mililitrůVíno červené
- 3lžíceCukr krupice
- 3kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1kusBadyán
- 2kusyPomeranče
- 1kusMáta
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a vše uvedeme do varu. Těsně pod bodem varu necháme na mírném ohni asi 10 minut.
- 2Želatinu namočíme do studené vody. Víno procedíme jemným sítem, želatinu vymačkáme a vložíme do vína. Po rozpuštění želatiny necháme víno vychladit.
- 3Oloupané pomeranče rozdělíme na dílky a upravíme do dezertních mističek. Když víno začne želírovat, nalijeme je na pomeranče v miskách a dáme chladit asi na 1 hodinu.
- 4Smetanu ušleháme dotuha a před podáváním ozdobíme želé kopečkem šlehačky a lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.