Španělské vrásčité brambory

25 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
83 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory důkladně omyjeme a očistíme, ve slupce vložíme do hrnce a přilijeme vodu tak, aby v ní brambory byly téměř ponořené. Přisypeme 3 vrchovaté lžíce soli, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Vodu z brambor slijeme, brambory necháme odpařit a na jejich povrchu se vytvoří solná krusta.
  • 2
    Španělské brambory jsou vynikající příloha k různým druhům smaženého masa a ryb.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.