Španělské vrásčité brambory
25 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1litrVoda pitná
- 3lžíceSůl mořská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Vápník
83 mg
Postup přípravy
- 1Brambory důkladně omyjeme a očistíme, ve slupce vložíme do hrnce a přilijeme vodu tak, aby v ní brambory byly téměř ponořené. Přisypeme 3 vrchovaté lžíce soli, přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Vodu z brambor slijeme, brambory necháme odpařit a na jejich povrchu se vytvoří solná krusta.
- 2Španělské brambory jsou vynikající příloha k různým druhům smaženého masa a ryb.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.