Španělský dezert s citronem a mandlemi

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Deset minut povaříme mléko, citronovou kůru a skořici. Vyjmeme kůru a skořici. Ušleháme pěnu z žloutků, škrobu a tří polévkových lžic cukru. Přidáme několik lžic horkého mléka a ušlehanou směs dáme do zbylého mléka. Pět minut ho přihřejeme.
  • 2
    Směs vlijeme do čtyř ohnivzdorných misek, necháme je vychladnout a dáme je přes noc do ledničky. Před podáváním je posypeme mandlemi.
  • 3
    Pak je dáme na půl minuty na gril a okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.