Španělský dezert s citronem a mandlemi
40 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
- 1kusSkořice celá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 7lžicCukr krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1,5lžíceRýžový škrob
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
23 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
8 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Deset minut povaříme mléko, citronovou kůru a skořici. Vyjmeme kůru a skořici. Ušleháme pěnu z žloutků, škrobu a tří polévkových lžic cukru. Přidáme několik lžic horkého mléka a ušlehanou směs dáme do zbylého mléka. Pět minut ho přihřejeme.
- 2Směs vlijeme do čtyř ohnivzdorných misek, necháme je vychladnout a dáme je přes noc do ledničky. Před podáváním je posypeme mandlemi.
- 3Pak je dáme na půl minuty na gril a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.