Španělský dort

120 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
865 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vytřeme máslem. Smícháme vodu a 80 g cukru a za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté směs svaříme na tmavě zlatý sirup. Přidáme několik kapek citronové šťávy a nalijeme do formy.
  • 2
    V hrnci smícháme mléko, podélně rozříznutý vanilkový lusk a přivedeme k varu. Odstavíme, dosypeme zbývající cukr a mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.
  • 3
    V míse našleháme vejce a žloutky, z mléka vyjmeme vanilku a mléko všleháme do vajec. Směs přecedíme a nalijeme do dortové formy. Formu postavíme do pekáče s vodou, která by měla dosahovat do dvou třetin výšky formy.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 75-90 minut. Upečený dort necháme vychladnout a poté jej vložíme alespoň na 24 hodin do lednice.
  • 5
    Dort vyjmeme z formy, ozdobíme rybízem a mátou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.