Špecle

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
7 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozšleháme s vodou nebo mlékem, přidáme sůl, přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Z mísy vykrajujeme lžičkou kousky těsta a dáváme do vařící vody. Vaříme asi 12-15 minut. Jakmile vyplavou na povrch, tak jsou hotové. Scedíme je, přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
  • 3
    Jsou chutné s vepřovým masem a kyselým zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.