Špecle
35 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrMléko polotučné
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
7 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozšleháme s vodou nebo mlékem, přidáme sůl, přisypeme mouku a vypracujeme hladké těsto.
- 2Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Z mísy vykrajujeme lžičkou kousky těsta a dáváme do vařící vody. Vaříme asi 12-15 minut. Jakmile vyplavou na povrch, tak jsou hotové. Scedíme je, přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
- 3Jsou chutné s vepřovým masem a kyselým zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.