Špenát s houbami a medem
20 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 350gramůShiitake houby
- 2lžíceMed včelí
- 350gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceSherry brandy
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ve woku rozehřejeme olej, vložíme houby nakrájené na plátky a opékáme je asi 5 minut doměkka. Potom vmícháme prolisovaný česnek, přidáme omyté špenátové listy a za stálého míchání je opékáme 2-3 minuty.
- 2V misce smícháme sherry s medem a směsí pokapeme špenátové listy. Špenát opatrně obracíme, aby se obalil ve směsi.
- 3Špenát s houbami a medem rozdělíme na nahřáté talíře a posypeme nakrájenými jarními cibulkami.
- 4Ihned podáváme jako přílohu k pokrmům z tofu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.