Špenát s hovězím masem a pastou sambal oelek
40 min.
Ingredience
- 1000gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyCibule
- 100gramůHovězí svíčková
- 1lžíceOlej sezamový
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePasta Sambal Oelek
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceSezamová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso důkladně opláchneme a osušíme v utěrce. Potom ho nakrájíme na malé kousky. Listy zeleného špenátu opatrně vypereme a necháme oschnout. Cibuli nakrájíme na tenké podélné proužky.
- 2V pánvi wok rozehřejeme oba oleje a nakrájené hovězí maso v něm zprudka osmahneme dozlatova. K dobře osmaženém masu přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli smažíme.
- 3K této směsi vhodíme listy špenátu, vše zlehka promícháme a prohřejeme.
- 4Takto upravené maso nakonec dochutíme pastou sambal oelek a sypeme semínky sezamu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.