Špenát s hrozinkami a ořechy

25 min.
Evropa
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenátové listy očistíme a odkrojíme stopky. Potom listy omyjeme a nasekáme. Položíme špenát stranou.
  • 2
    Na hrubo si nasekáme vlašské ořechy. Na pánvi je osmažíme na másle asi 1-2minuty. Vytáhneme je a dáme stranou do malé misky.
  • 3
    Do stejné pánve přidáme olivový olej, až bude rozpálený, smažíme jarní cibulku nakrájenou na jemné proužky asi 5-10minut. Potom zvýšíme plamen a přidáme nakrájený česnek na jemné plátky. Lehce osmahneme.
  • 4
    Nakonec přidáme špenát a hrozinky. Přikryjeme a vaříme další 3-5minut nebo dokud špenátové listy nezměknou.
  • 5
    Vmícháme vlašské ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.