Špenát s hrozinkami a ořechy
25 min.
Ingredience
- 16gramůOřechy vlašské
- 7gramůMáslo čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžičkaOlej olivový
- 36gramůHrozinky
- 230gramůŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy očistíme a odkrojíme stopky. Potom listy omyjeme a nasekáme. Položíme špenát stranou.
- 2Na hrubo si nasekáme vlašské ořechy. Na pánvi je osmažíme na másle asi 1-2minuty. Vytáhneme je a dáme stranou do malé misky.
- 3Do stejné pánve přidáme olivový olej, až bude rozpálený, smažíme jarní cibulku nakrájenou na jemné proužky asi 5-10minut. Potom zvýšíme plamen a přidáme nakrájený česnek na jemné plátky. Lehce osmahneme.
- 4Nakonec přidáme špenát a hrozinky. Přikryjeme a vaříme další 3-5minut nebo dokud špenátové listy nezměknou.
- 5Vmícháme vlašské ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.