Špenát s medem a houbami
20 min.
Ingredience
- 100gramůCibulka jarní
- 40gramůOlej arašídový (podzemnicový)
- 350gramůShiitake houby
- 2stroužkyČesnek
- 350gramůŠpenát listový čerstvý
- 30mililitrůSherry brandy
- 40gramůMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Špenátové listy posekáme, jarní cibulku nakrájíme nadrobno, houby trochu pokrájíme a česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme houby, česnek a smažíme asi 5 minut. Přidáme špenát a dusíme asi 3 minuty. Med smícháme se sherry, přidáme ke špenátu, promícháme, krátce podusíme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme cibulku.
- 3Podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.