Špenát s Parmazánem a vejci
30 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžíceSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 0,5kusVeka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytý špenát uvaříme v malém množství vody. Potom jej krátce přelijeme studenou vodou, vymačkáme a usekáme.
- 2Připravený špenát podusíme na másle, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Odstavíme z ohně a přimícháme ušlehaná vejce a nastrouhaný sýr. Zakryjeme a necháme chvilku na teple.
- 3Špenát přendáme na mísu a obložíme smaženými topinkami z bílé veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.