Špenát s vejci a olivami
10 min.
Ingredience
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 1kusCibule červená
- 4kusyVejce slepičí
- Na zálivku
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1kusCibule
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, pokrájenou cibuli, ocet, sůl a pepř. Všechno rozmixujeme dohladka a dáme do lednice vychladit.
- 2Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned zchladíme studenou vodou a oloupeme, podélně rozkrojíme napůl. Opereme a osušíme špenátové listy, odkrojíme stonky, špenát rozložíme na tác. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku rozprostřeme na špenát, poklademe půlkami vajec a opět rozprostřeme kolečka cibule. Na závěr posypeme rozpůlenými olivami a těsně před podáváním zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.