Špenátová čorba
50 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 3decilitryZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceSůl
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 15decilitrůHovězí vývar základní
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
393 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté čerstvé špenátové listy ponoříme do vařící vody, spaříme je, scedíme a drobně nakrájíme.
- 2Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, zalijeme horkým hovězím vývarem, promícháme (aby se nám neutvořily hrudky) a přidáme pokrájený špenát, slaninu nakrájenou na malé kostičky, sůl a pepř.
- 3Znovu promícháme a vaříme pomalu při mírné teplotě asi 1/4 hodiny.
- 4Do odstavené čorby vmícháme smetanu s rozšlehanými žloutky.
- 5Servírujeme s drobně nakrájenou zelenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.