Špenátová krémová polévka
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusŽemle tuková
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůŠpenát listový čerstvý
- 6decilitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusBujón hovězí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté špenátové listy vložíme do kastrolu s malým množstvím vařící osolené vody a dusíme je na mírném ohni pod pokličkou asi 7 minut.
- 2Ze 30 g másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku, přilijeme postupně 6 dl vody a mléko, rozšleháme a povaříme.
- 3Podušený špenát rozmixujeme, přidáme do polévky spolu s bujónem, osolíme, okořeníme muškátem a ještě krátce povaříme.
- 4Polévku podáváme s kostičkami žemle, osmaženými na zbylém másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.