Špenátová omáčka ke chřestu
30 min.
Ingredience
- 200gramůŠpenát listový čerstvý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 5lžicMajonéza
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
210 mg
Postup přípravy
- 1Listy špenátu dobře propláchneme a osmahneme na rozpáleném oleji. Pak přilejeme trochu vody a 5 minut dusíme. Pak dušený špenát vybereme děrovanou naběračkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí špenát rozmixujeme v mixéru na kaši a přimícháme 5 lžic majonézy.
- 2V misce, nebo ve šlehači, ušleháme šlehačku dotuha a opatrně ji vmícháme do špenátu s majonézou. Nakonec ochutíme bílým pepřem a solí. Podáváme k vařenému chřestu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.