Špenátová omáčka ke chřestu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
17 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
210 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy špenátu dobře propláchneme a osmahneme na rozpáleném oleji. Pak přilejeme trochu vody a 5 minut dusíme. Pak dušený špenát vybereme děrovanou naběračkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí špenát rozmixujeme v mixéru na kaši a přimícháme 5 lžic majonézy.
  • 2
    V misce, nebo ve šlehači, ušleháme šlehačku dotuha a opatrně ji vmícháme do špenátu s majonézou. Nakonec ochutíme bílým pepřem a solí. Podáváme k vařenému chřestu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.