Špenátová pizza se slaninou
60 min.
Ingredience
- Náplň
- 1kusCibule
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 300gramůRajčata Cherry
- 1lžičkaMajoránka
- 150gramůSýr Parmezán
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 215mililitrůVoda pitná
- 2mililitryOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 35 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
- 6Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu.
- 7Špenát omyjeme, očistíme, vložíme na pánev k cibuli a slanině, ochutíme muškátovým oříškem, zakápneme citronovou šťávou a restujeme asi 5 minut.
- 8Takto připravenou špenátovou směs rozetřeme na pizzový korpus.
- 9Navrch klademe rozpůlená cherry rajčátka, osolíme, posypeme majoránkou a nastrouhaným parmazánem.
- 10Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pizzu pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.